Zpráva pro všechny nadšence chemie

25.02.2019 15:13

5.- 6. února 2019 proběhlo na naší škole školní kolo chemické olympiády kategorie D, které mělo 3 části: teoretickou domácí část, test a laboratorní praktickou práci.

 I když naši deváťáci mají plnou hlavu příjímacích zkoušek na střední školy, našli si čas a chuť věnovat se této náročné olympiádě. Už jen za to jim patří naše uznání. Proto není až tak důležité, kdo zvítězil, ale kolik energie bylo využito tím správným směrem – směrem k vědě.

Na nepostupujících místech do okresního kola se umístili žáci 9.B - Filip Horos a David Chroboček.  Stupínky vítězů patří již tradičně trojici z 9.A – Markétě Janošové, Haně Válkové a Alexandru Kudelovi.

Zároveň bych chtěla vyzdvihnout obrovský úspěch již posledně zmiňovaných tří chemiků – Markéty, Hanky a Saši, kteří nás opět reprezentovali  v regionálním kole soutěže HLEDÁME NEJLEPŠÍHO MLADÉHO CHEMIKA ČR. Všichni budou oceněni 27. března ve Světě techniky ve Vítkovicích a navíc 2 . místo Saši a 3.místo Hanky znamená jejich postup do celostátního finále, které se bude konat na jaře v Pardubicích.

Blahopřejeme!

Chtělo by to velkou oslavu s ohňostrojem a šampaňským, co říkáte?

M. Novosadová – učitelka chemie

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web