Zimní radovánky čtvrťáků - každé roční období je krásné

20.03.2022 11:31

Podzim si naši čtvrťáci užili ve škole v přírodě ve Velkých Karlovicích a hned po příjezdu se těšili na zimu, protože v předcházejících dvou letech neměli díky on-line výuce možnost si společně zimy užít. 

Děti ze 4.B v rámci projektu „Pomoc zvířátkům v zimě“ si vyšly na vycházku do lesa a donesly do krmelce zvířátkům dobroty. Jejich spolužáci ze 4.A si počkali na sníh. Poprvé od první třídy se vydováděli společně na sáňkách, bobech i lopatkách. I když sníh byl mokrý a venku se střídalo chumelení s mrholením, děti se vracely z kopce šťastné s vymalovanými tvářemi a už plánovaly, co podniknou příště. 

To „příště“ bylo hned následující týden. Obě třídy se vydaly bruslit na ledovou plochu do Havířova. Někteří stáli na bruslích poprvé, jiní po velmi dlouhé době, ale všem se dařilo. Dokonce si i zasoutěžili. Paní učitelky jim připravily Zimní olympijské hry. Vítězové byli odměněni diplomem a malou sladkostí. 

Následující týden si hodinu tělocviku na ledu ještě zopakovali. Všechny své zážitky děti měly možnost zvěčnit v hodinách výtvarné a pracovní výchovy. „Každé roční období je krásné!“ shodly se všechny děti a už se těší na jaro. 

Třídní učitelky L. Krplová, S. Čechová

Fotogalerie: Zimní radovánky čtvrťáků

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web