Zeměpisná olympiáda

23.02.2024 12:30

Máme opět zlato!!!

Ve středu 21.2.2024 vyrazil náš trojlístek nejúspěšnějších zeměpisců školního kola do Karviné. 26. ročník zeměpisné olympiády i letos organizuje Univerzita Karlova. Nominovaní žáci plnili hned tři části - práci s atlasem, písemný test z geografických znalostí a praktickou část. Naši zeměpisci se na okresním kole v Karviné opět neztratili a všichni se umístili v první desítce.

V kategorii A. soutěžilo 26 šesťáků. Skvělé 4. místo získal Filip Závodník z 6.B a mezi žáky základních škol byl dokonce druhý.

V kategorii B. se potkalo 25 sedmáků a na krásném 8. místě se umístila žákyně 7.B Kristýna Stebel.

V kategorii 8. a 9. tříd si mezi šestadvaceti reprezentanty vydobyl 1. místo Jan Válek z 9.A, když s velkým náskokem devíti bodů přeskočil všechny ostatní. 27. března dostane Honza příležitost reprezentovat naši školu na krajském kole.

Do krajského kola zeměpisné olympiády se naše škola dostala už potřetí za sebou. Dvakrát právě díky Janu Válkovi a jednou zásluhou Aničky Állo. V součtu umístění skončila naše škola na skvělém druhém místě za gymnáziem Havířov-Podlesí. Nezbývá než doufat, že nebude předmět zeměpis zrušen, jak o tom mluví nové návrhy MŠMT v revizi RVP.

Děkujeme všem žákům, kteří se s chutí zapojili do řešení školního kola a samozřejmě našim zástupcům v okresním kole ke krásnému výsledku. A učitelům zeměpisu za dobrou práci.

výsledky OK Zeměpis 24.xls

 

Fotogalerie: Zeměpisná olympiáda

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web