Výlet do Prahy III.A - 3.12.

05.01.2020 15:57

V úterý 3. 12. 2019 se žáci 3. A třídy, já - jejich paní učitelka třídní, paní asistentka Unucková a rodiče některých dětí (tedy 27 dětí a 6 dospělých) vydali vlakem do Prahy. Jeli jsme RegioJetem v Relax třídě a pro některé byl nadlidský výkon vydržet dlouhou cestu jakž takž v klidu. Naštěstí mezi námi seděli jen tři cizí cestující a ti to s námi museli vydržet.

V Praze jsme neztráceli čas a šli jsme z hlavního nádraží rovnou na Pražský hrad. Cestou jsme si prohlédli Prašnou bránu, Staroměstské náměstí s Orlojem, Karlův most a spoustu obchůdků, které lákaly děti svými suvenýry. O každé z památek jsme si řekli pár zajímavostí a pak jsme si dali do těla, rychle vyšlapali schody a ocitli se před sídlem prezidenta České republiky. Čekala nás prohlídka reprezentačních prostor s výstavou betlémů, které vyráběly děti základních škol po celé republice. Prohlédli jsme si prostory, které nejsou běžně veřejnosti přístupné, a betlémy z různých materiálů: dřeva, papíru, keramiky, slámy atd. Některé nápady byly velmi originální a inspirativní. Na závěr jsme se zvenčí mohli pokochat pohledem na Katedrálu svatého Víta.

Při cestě z Pražského hradu se nám naskytl krásný výhled na Prahu. A vydali jsme se zpět na Staroměstské náměstí, kde se konaly vánoční trhy. Děti si zde mohly vybrat suvenýry a dárečky na památku, ochutnat tradiční trdelník nebo pečené kaštany.

Čas na nákupy rychle uběhl a odebrali jsme se společně směrem k vlakovému nádraží. Děti už byly unavené a bolely je nožky. Ale když jsme u cíle cesty objevili dětské hřiště, všichni v sobě ještě ochotně našli energii a pořádně se tam vyřádili. A veselá nálada jim vydržela i do vlaku – tam působili dospělí unavenějším dojmem než děti.

Myslím, že výlet se velmi povedl a obešel se bez větších obtíží. Děti si užily cestování, krásné starobylé prostředí Prahy i nakupování a rádi se pak večer vrátili ke svým rodičům, aby jim mohli vše povyprávět.

 

Mgr. Šárka Škrobánková

fotogalerie

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web