Talentová soutěž v psaní na klávesnici

13.11.2013 18:22

Dne 6.11.13 se žáci naší školy zúčastnili talentové soutěže v psaní na klávesnici PC všemi deseti. Soutěž se konala v Karviné na Obchodní škole.

 

O dobré umístění, ne-li vyhrát, jeli bojovat:

Tatiána Čelková, Tomáš a Matěj Krzystkovi a Ladislav Zíma.

 

Po předchozí zkušenosti jsme věděli, že konkurence je velká. „Nevadí, důležité je zúčastnit se a získat zkušenosti.“ Po příjezdu jsme zjistili, že účastníků je podstatně méně a také i konkurence. Svitla nám naděje, budeme bojovat!

 

Učitelé mohli sledovat průběh a předběžné umístění žáků na počítači. Naši žáci si hned od začátku vedli velmi dobře. Byli na předních místech. Po 30 minutách bylo rozhodnuto. Vyhráli jsme J!!

1.místo – Matěj Krzystek

2.místo -  Tatiána Čelková

6.místo – Tomáš Krzystek

8.místo -  Ladislav Zíma

Pro nás všechny to bylo velké překvapení a nečekané vítězství. Žáci si zasloužili odměnu! Po skončení soutěže jsme šli společně na pizzu J Také Obchodní škola v Karviné si nás velmi chválila a napsala o nás na svých interneternetových stránkách:

 

Naše škola. již tradičně pořádala na začátku listopadu soutěž základních škol, které učí své žáky psát na klávesnici PC všemi deseti prsty, tzv. metodou "poslepu". Při dnešním používání počítačů jde určitě o jednu ze zcela nutných činností, které by měl ovládat každý z nás. Vyzkoušet si toto umění přišlo na naši školu 17 písařů. Většina z nich jsou začátečníci a jak název soutěže napovídá, jejím účelem je hledat talenty. Soutěž ukázala, že se rodí na základní škole v Těrlicku. První a druhé místo totiž obsadili právě žáci této školy Matěj Krzystek a Tatiana Čelková. Další talentovaný písař Daniel Frena je ze ZŠ Žákovská Havířov. Věříme, že nejen tito, ale i další soutěžící, byli motivováni k tomu, aby svou dovednost zdokonalovali a předvedli příští rok ještě lepší výsledky.

                                                                                                                                                                                            Mgr. Taťána Kühnelová

 

Ještě jednou gratulujeme a děkujeme paní učitelce Melicharové za přípravu žáků a vedení kroužku.

                                                            Věra Unucková

 

fotogalerie

 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web