Šikulové z Hradiště

09.02.2023 08:02

Znáte pořad Šikulové, který vysílá ČT na stanici Déčko?

Je období Masopustu neboli fašanku. Je to třídenní svátek, po němž následuje čtyřicetidenní půst. Naši předkové si vydatnou hostinou a mimořádně rozverným průvodem zpříjemňovali dlouhé zimní období.

Také žáci ZŠ Těrlicko – Hradiště si chtěli zpříjemnit zimní období, a tak se v lednu vydali na natáčení pořadu Šikulové. Měli za úkol navrhnout a ušít kostým s maskou. Úkol nebyl jednoduchý, jelikož si zvolili práci se šicím strojem. Soutěž v tomto pořadu vyžaduje týmovou práci, kterou si děti mezi sebou skvěle rozdělily. Celý tým se rozhodl pro masku draka. Návrh nakreslila Nikolka Vališová z pátého ročníku. Soutěžila také v rychlosti šití a tím získala pro svůj tým důležité body.

Na zhotovení kostýmu a masky pracovali také čtvrťáci Adélka Musálková a Eliáš Máda. Mluvčí týmu byla Alexka Zdarsová, která se postarala o prezentaci zhotoveného kostýmu s maskou. Kostým předvedla nejmenší z týmu Elenka Klocková. Dalším úspěchem bylo vítězství v kvízu. Byla radost sledovat děti, které poprvé vystupovaly před kamerou, reprezentovaly školu a zvítězily. Tímto chci poděkovat panu řediteli Jiřímu Jeklovi za umožnění účasti v pořadu Šikulové, paní Kubíčkové za pomoc s dopravou dětí na natáčení. Velký dík patří také panu Martinu Novosadovi z ČT a rodičům za spolupráci a důvěru. Epizoda pořadu Šikulové bude odvysílána na stanici Déčko ve čtvrtek 16. 2. 2023 od 16:30. Další tým se vydá na natáčení v únoru, a tak mu přejeme úspěch a nezapomenutelný zážitek.

Michaela Janíková

 

Fotogalerie: Šikulové z Hradiště

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web