Radost u Myšek

17.02.2023 17:01
Tento týden byl opět nabitý zážitky.
 
Asi tím největším byla čtvrteční návštěva ZŠ, kde děti ukázaly nejen prvňáčkům, ale i paní učitelce 1.třídy, co všechno už umí. Děti se posadily do lavic a vyzkoušely si, co je od září čeká. Vše probíhalo hravou formou, děti počítaly, určovaly název písmena, při počítání chytaly míč a zároveň tak cvičily motoriku a protáhly svá těla. Naše děti vyrobily školáčkům malé "myší" dárky a ani ony neodešly s prázdnou.
 
Téma tohoto týdne nesl název: "Emoce, radost a mít někoho rád".
 
Děti vyslechly příběh o chlapci a nemocném pejskovi. Hodnotily, co je zlé a dobré, dramatizovaly slyšenou pohádku, předváděly své emoce, hrály vysvobozovací pohybovou hru "Na smutného pejska". Opět zpívaly a hrály na hudební nástroje a samozřejmě cvičily.
Zúčastnily se veselého a vtipného divadelního představení: "O Popelce" , do jehož děje se s radostí aktivně zapojovaly.
 
Před návštěvou školy jsme  individuálně, ale i v kruhu zjišťovali, jak si děti vedou v určování tvarů nebo barev.  A ověřovali si, jestli děti znají jména svých učitelek a rodičů. Také jsme nezapomněli na počítání, určování počtů prstů na rukou, dny v týdnu. Děti vytleskávaly svá jména a počítaly počet slabik, říkaly si počáteční písmena a mnoho jiných dovedností a zjistili jsme, že se nám vede velmi dobře. A už teď jsou děti téměř připraveny k zápisu do 1.třídy!
Děti i paní učitelky mají radost, protože vidíme, jaký pokrok děti od září udělaly a jaký kus cesty ušly.....

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web