Můj první slabikář

01.12.2011 20:18

 

Den 15. 11. 2011 zůstane navždy v srdcích žáčků I. A třídy. Paní učitelka Bc. Magdaléna Waszková měla pro prvňáčky připraveno několik překvapení. První bylo pozvání pana ředitele PaedDr. Vladimíra Balajky a paní zástupkyně Mgr. Dagmar Wawroszové na vyučovací hodinu. Začala hodina čtení. Žáčci skládali slabiky, slova, jednoduché věty. Četli – a jak krásně! Za odměnu jim pan ředitel předal nové knížky - „ Slabikáře“ a paní zástupkyně dala všem do žákovské knížky jedničky a samozřejmě za hvězdné výkony i hvězdičky!

Jak to bylo dál? I. A se chystá na akademii, pilně trénuje a nacvičuje. I v tento slavnostní den byli žáčci oblečeni jako „Šmoulíci“, a proto dalším překvapením byl „Šmoulí dortí slabikář“. Paní učitelka ho tajně schovala u paní školnice Lenky Brzozové. Paní učitelka, paní školnice a paní asistentka Renáta Enekelová jej společně rozkrojily a rozdaly žáčkům. Jejda – to bylo mlsání!

A závěr? Samozřejmě zvesela, aby kila z dobroty nezůstala, tzv. „Šmoulí diskotéka“. Záčci měli slíbeno prohlížení slabikářů, společné čtení.

Vedení školy děkuje paní učitelce, paní asistentce, paní školnici za vytvoření krásné atmosféry jedinečného zážitku. Vždyť každý z nás dospělých má svou vzpomínku na první čtení, o to krásnější ji bude mít i I. A.

Mgr. Wawroszová Dagmar

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web