Měsíc březen v ZŠ a ŠD

02.04.2013 14:00

Vyhodnocení soutěže Hasiči očima dětí

V úterý 5.března se konalo vyhodnocení soutěže o nejlepší výtvarné ztvárnění na téma

Hasiči očima dětí.Děti ZŠ i MŠ kreslily hasiče, hasičská auta a různé záchranné akce.Nejlépe se to povedlo a cenu s diplomem dostali:

v kategorii mladších žáků:    1.místo Viktorie Vlachová

                                           2.místo Jiřina Šikulová

                                           3.místo Kristýna Kulichová

 

v kategorii starších žáků:     1.místo Sára Valečková

                                           2.místo Klára Ciencialová

                                           3.místo Klára Bystroňová

 

 

 

Březen  ve škole   se nesl ve znamení velikonočních svátků.

14.března -Výroba velikonočních kraslic

Tento den si děti přinesly do školy vyfouknutá vajíčka, která pak proměnily pomocí provázků a kousků vlny na  kraslice. Jak se dětem vydařily můžete posoudit na fotografiích.

21.března Výroba košíčků

V tento březnový čtvrtek nás navštívily ženy z ČČK Hradiště, aby nás naučily,jak se z papírových ruliček dají uplést košíčky. Tato technika náročná na přípravu, zručnost a šikovnost,chytila děti i přítomné dospělé. Odměnou za snahu byly krásné košíčky. Děkujeme zvlášť paní Němčíkové, Rabiášové a Jurošové, že si našly čas a přišly mezi nás.

27.3.Zdobení velikonočních věnečků

Ve středu 27.3.se ve škole hodně mluvilo o Velikonocích. Jak a proč se slaví tyto svátky si děti připomněly v hodinách češtiny i angličtiny. Nejvíce je ale potěšilo překvapení v podobě čokoládových vajíček, slepiček a zajíčků, které si musely samy vyhledat.

Odpoledne pak děti ve školní družině zdobily s paní vychovatelkou velikonoční věnečky, které nám darovaly paní z ČČK Hradiště .

Velký i malý  „tatar“ vlastnoručně upletený k nám dorazil z Krnova od pana Ladislava Klívara. Kluci i děvčata na něj uvázali barevné stužky a pak se s ním vyfotili.

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web