LYŽAŘSKÝ VÝCVIK 2022 Osmáci na lyžáku

31.03.2022 18:08

Osmáci na lyžáku - den 1

Dopoledne jsme přijeli autobusem na Ovčárnu, kde nás dokonce svezla rolba (ne sice všechny, ale alespon všechna zavazadla). Pak jsme vyrazili na chatu Barborka. Následovalo rozdělení do družstev a první seznámení se se sjezdovkou. Nejlepší družstvo pilovalo práci s holemi (v žádném případě se neříká ...s tyčkami !), druhé družstvo jezdilo poslepu a třetí družstvo zvládlo jízdu na vleku, a to minimálně jednou. A každý má nového kamaráda!

 

Osmáci na lyžáku - den 2

Pestrý program čekal na naše osmáky (a přidružené deváťáky) v pondělí. Úvodní tradiční výšlap na Praděd a dechberoucí pohled na vycházející slunce. Pak hned šup na svah na dopolední lyžařskou fázi. První družstvo šlo do útoku na černou sjezdovku. Druhé ladilo techniku a styl na Václaváku, třetí družstvo už úplně zdomácnělo na vleku. S druhou fází, přes počáteční únavu, byli všichni nadšeni. Červená sjezdovka z Petrových kamenů pro prváky. Téměř bez lyžařů a na jarním sluníčku. Velká paráda. Druháci zakousli zuby a poprvé v životě nasadili běžky a vyrazili do bílé stopy. A to hned na Ovčárnu a zpět. Třetí tým piloval techniku sjezdového oblouku na Václaváku.

 

Osmáci na lyžáku - den 3

Cvičení HZS a Horské služby, běžecká příprava na ostrý závod, modrá, červená i černá sjezdovka. To vše bylo na programu tředí den na Pradědu. Plus drtivé vítězství nad karvinskou školou ve společenských disciplínách. K tomu hooodně srandy :-)

 

Osmáci na lyžáku - den 4

Vylaďování formy, příprava na závody a trénink technických parádiček. To byl program čtvertého dne na Pradědu.

 
Osmáci na lyžáku - den 5

Dopoledne se na Pradědu uskutečnil (téměř) světový pohár ve slalomu. Mezi brankamki se nelépe umístili:

muži

  1. místo: Štepán Nogol
  2. místo: Ondra Przybyla
  3. místo: Pepa Sindel

 

ženy

  1. místo: Bára Szymonková
  2. místo: Nelča Kalužová
  3. místo: Darča Folwarczná
Odpoledne následoval závod ze seriálu Ski Classics.

 

muži

  1. místo: Pepa Sindel
  2. místo: Kuba Chrobok
  3. místo: Marek Barabasz

 

ženy

  1. místo: Bára Szymonková
  2. místo: Natka Guziurová
  3. místo: Darča Folwarczná
 

 


 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web