LVVZ v Jesníkách – Praděd (chata Barborka)

26.03.2018 20:43

Ve dnech 4. – 10. 3. 2018 proběhl lyžařský kurz v lokalitě Hrubého Jeseníku. Žáci byli ubytováni tentokrát na chatě Barborka, jen pár metrů pod nejvyšším vrcholem Praděd, kde jsme byli letos sice poprvé, ale přesto velmi spokojeni.

Počasí přálo od prvního dne, sněhu bylo dostatek, občas zasvítilo sluníčko, občas se žáci potýkali i s mlhou, která je pro Praděd v zimním období tak typická, ale v každém případě můžeme říct, že jsme se měli jako v pohádce, o čemž se můžete přesvědčit ve fotogalerii.

Kromě výuky na sjezdových a běžeckých lyžích všichni žáci zvládli i túru na běžkách na chatu Švýcárna a skupinka nejmladších účastníků si na běžkách vyšlápla i na vrchol Praděd. Ve středu odpoledne měli možnost relaxovat a načerpat nové síly ve wellness centru na chatě Kurzovní, vyhřát se v sauně, zchladit se v čerstvém prašanu a spočinout ve vířivce.  V rámci večerního programu se žáci setkali s členem horské služby, vyslechli si zajímavou přednášku o nebezpečí hor a s profesionálním hasičem, naším instruktorem Marcelem, si připomněli základy první pomoci. V pátek proběhly závody ve slalomu a v běhu na lyžích, kde velkou pochvalu zaslouží zejména začátečníci, kteří se zde na kurzu postavili na lyže poprvé a již po několika dnech lyžařské dovednosti zvládali velmi dobře, o čemž svědčí i jejich nadšení a spokojenost. Věříme, že spokojeni byli ale všichni účastníci a v dalším roce se budou hlásit opět v hojném počtu, hodné děti a nadšence pro zimní sporty vítáme s otevřenou náručí.

Na závěr patří velké díky SRPD, které opět jako už tradičně každým rokem zajistilo medaile a sladké odměny pro naše žáčky a také Obci Těrlicko, která se finančně podílela na autobusové dopravě. Budeme se těšit opět za rok!

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web