Lednové dovádění

22.01.2022 17:57

Během měsíce ledna se nám v MŠ na jednotlivých třídách prostřídala různá zimní témata a činnosti s nimi spojené. 

Začátek byl tradiční, to k nám zavítali 3 králové, aby nám požehnali a popřáli dobrý rok. Děti se na svých třídách měly v mudrce, stejně jako jejich herny. Malovaly, zdobily a stříhaly koruny, zpívaly písně. 

Další téma, pro které je leden jako strvořený je "Ledové království" - to si vytvořily děti ve třídě Zajíčků. Inspirovaly se stejnojmenou pohádkou a i ony si pohádkově hrály, chovaly se tak, aby jim nezmrzla srdce a kouzlily s vodou,kterou díky mrazivému počasí změnily v led.

V lednu jsme se také na křídlech fantazie s divadlem Letadlo přemístili do Afriky, abychom se v ní "ohřáli" a zjistili, kdo a jak žije na vzdáleném kontinentě. Divadelní představení bylo velmi poutavé a už teď se s dětmi těšíme na další pohádku, kterou shlédneme v Divadle loutek v Ostravě na začátku února.

Děti opravdu "makaly", hlavně předškoláci. Tak jako by všichni dospělí chtěli po Vánocích "zpevnit" a rozhýbat svá, pohádkami i knihami, zlenošená těla....Myškám se to daří. Pokračují v návštěvě tělocvičny ZŠ, kde jim  trenér TJ Start Marek, dává "řádně do těla". Děti jsou ovšem nadšené a hlavně neunavitelné. Jde vidět, že náš cíl - probudit v nich nadšení a lásku k pohybu se nám daří plnit. Ale pozor zimní sporty dokážeme přenést i do prostor třídy. Připravujeme se na vlastní Olympiádu - hlavně fandíme - to nám jde. 

Také jsme sledovali, co se děje za okny, ale i v lese a jak se mění krajina v zimě. Povídali jsme si, jak žijí ptáci i zvířátka během chladných měsíců a jestli jim můžeme nějak pomoct. Ptáčky poznáme nejen na obrázcích, ale i podle zvuku! Kreslili jsme je, vyráběli pro ně budku, přebírali zrníčka, foukali do peříček a své ruce měnily v křídla, abychom jako oni mohli létat (samozřejmě jen jako).

 

Nový rok nám hezky začal a my se máme opravdu čím chlubit....skvělými dětmi se spoustou vědomostí i dovedností. 

A teď se radujeme ze zasněžené zahrady, chystáme se stavět skutečné sněhuláky a sjíždět z kopečka u školky.

 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web