Kapplův dvůr

24.11.2019 22:30

18.10. 2019 jsme s třídou navštívili Kapplův Dvůr a Třanovice. Byli jsme zde s naším třídním učitelem panem V. Horským. Jeli jsme autobusem číslo 732 a po příjezdu jsme vystoupili naproti Kapplova Dvoru kde nás již čekala paní učitelka Tomiczková. Nejprve jsme si vyfotili naší třídu a poté jsme se vrhli na začátek naší "výpravy". První zastávka byla ve sběrném dvoře, kde jsme se dívali do jakého kontejneru se co dává. Následně jsme přešli do budovy, kde jsme měli menší prezentaci o renovaci Kapplova Dvoru a tom jak moc jsou Třanovice přírodní a čisté. Poté jsme šli do přírody, kde jsme se dívali na to, jak ve zmenšené podobě fungují Třanovické kanály. Náš výlet, ale neměl konce, putovali jsme párset metrů ne-li kilometr.
Došli jsme na pole, ale nezastavili jsme se a šli jsme dál po cestě mezi polem. Po přibližně osmi minutách jsme došli ke krásným, uměle vytvořeným jezírkům. Tam jsme dostali rozchod a já se vydal s mými kamarády prozkoumat oblast. Došli jsme na jedno místo, kde šel vidět mezi stromy kůň, a také tam tekl malinkatý potůček.
Po chvíli kochání se krajinou jsme se rozhodli jít zpátky. Po příchodu všech žáků, jsme se vydali zpět na zastávku kde jsme nějakou tu dobu čekali. Přijel autobus a my se do něj všichni nacpali. Přijeli jsme do Těrlicka, vyšli ze středu k obecnímu úřadu a měli jsme volno. Můj názor na výlet je velice kladný, líbilo se mi uspořádání výletu a nálada, která po celou dobu výletu panovala.

-TOMÁŠ OTIPKA- 8.A

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web