Jé, já čtu!

17.06.2012 17:29

Je čtvrtek14. června a prvňáčci se už nemohou dočkat rána. Mají dnes obzvlášť slavný den! Budou pasováni „NA MALÉHO ČTENÁŘE“!

Po prvním zvonění, v plné parádě, s knihou v ruce, se odebírají se svými paními učitelkami do sálu nové školy, kde na ně už čeká pan ředitel a paní zástupkyně. Konečně je to tady!

S odvahou a i zároveň s malou trémou usedají naši nejmenší do vínově červených sedadel. Pan ředitel pronáší úvodní řeč a první čtenář už zasedá za stolek a hlasitě a výrazně čte přede všemi posluchači. Věřte nebo nevěřte, všichni prvňáčci moc pěkně čtou!

Poslední čtenář dočítá a tréma je už zcela pryč. A nyní nastává ten okamžik! Pan ředitel bere do rukou „čtenářský meč“ a postupně každého prvňáka pasuje na malého čtenáře. Paní učitelka předává krásnou knížečku na památku a paní zástupkyně má pro každého připravenou sladkou odměnu. Na závěr se zpívá a tancuje.

 

Milí prvňáčci!

Právě dnes jste předvedli své první čtenářské dovednosti, které je třeba neustále upevňovat a rozvíjet. Prostřednictvím knih se můžete dovídat spousta zajímavostí, rozvíjejte svou fantazii a objevovat neustále svět kolem vás.

Přeji vám, ať vás čtení co nejvíce baví!

                                                      Bc. Magdaléna Waszková

 

A pokud se chcete podívat, jak nám to čtení šlo, tak můžete nahlédnout do naší fotogarerie.

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web