JAK JSME TRÁVILI PŘEDVÁNOČNÍ ČAS NA NAŠÍ ŠKOLE

06.01.2019 20:34

Měsíc prosinec je čas adventu a pro děti hlavně čas radostného očekávání Vánoc. Abychom si to čekání všichni trochu zpříjemnili, konala se naší škole řada pěkných  a zajímavých akcí.

Hned 2. prosince se náš pěvecký sbor snažil zpříjemnit první adventní neděli svým vystoupením všem přítomným v Kulturním domě v Těrlicku na Adventním večeru. A poté si také zazpívali s dětmi z dětského domova v obci na jejich vánoční besídce.

Následovala Mikulášská nadílka nejen u nás ve škole, ale i u dětí v oční školce v Havířově. O to se postarali žáci devátých ročníků, kteří řádili v maskách čertů, promlouvali jako moudří Mikuláši a oslňovali čistotou andělů.

7. prosince jsme vyrazili nasát vánoční atmosféru do předvánoční Vídně, kde jsme navštívili nejen známé vídeňské památky a ještě známější adventní trhy, ale na chvíli se zanořili do tepla mezi faunu a flóru v mořském akváriu Haus des Meeres.

Čtvrťáci, páťáci a šesťáci se v dalším týdnu 11. prosince vypravili do Havířova na řemeslné vánoční dílny, kde se seznámili s technikou drátkování, malování baněk voskem či osvědčeným zdobením voňavých perníčků. To vše jim zpestřil čerstvě napadaný první sníh.

Další den si zpěváčci naší školy nenechali ujít jedinečnou akci na náměstí v Těrlicku – ČESKO ZPÍVÁ KOLEDY.

Ve vestibulu školy pak proběhla výstavka výrobků dětí 1. stupně s názvem „MIKULÁŠSKÉ HRÁTKY“.

V posledním týdnu byla ve škole vyhlášena soutěž O NEJ VÁNOČNÍ VÝZDOBU ve třídách 2. stupně. Všichni se pustili s nadšením do skládání, lepení, kreslení a stříhání vánočních ozdob a mile nás překvapili svou nápaditostí, která byla oceněna v pátek při společném rozloučení u vánočního stromečku.  

Vítězi se stali žáci 8. A, na druhém místě byla 9. B a třetí příčku obsadili benjamínci z 6. B.

Zpíváním koled u vánočního stromku s pestrým programem připraveným p. uč. Schrammovou, p. uč. Krplovou a doprovodem J. Przeczkové jsme zakončili náš předvánoční čas ve škole a děti se rozprchly ke svým vánočním stromečkům, cukroví a vysněným dárkům, které je čekaly doma. Kantoři si pak zaslouženě vychutnali chvíle klidu a pohody o vánočních svátcích.

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web