Hrajeme si na zimu

12.02.2020 09:32

Kde se vzaly malé sněhové vločky? Na tuhle otázku jsme s dětmi ve třídě Zajíčků hledali odpovědi.

I když za okny není po sněhu ani památka, přesto jsme si zimu do třídy přivolali, a společně si užili zimních radovánek.

Děti se naučily hudebně pohybové hry - Jízda, Mrazíci, Sněhulák, zahráli si pohybovou hru Na lišku a vránu či na Dva mrazy. Podle hudby tančily jako sněhové vločky, jindy si zahrály sněhovou válku s papírovými koulemi. Zařadili jsme i sokolské „Cvičení se zvířátky“, kdy si děti místo sněhové koule vzaly míče a kutálely je, přehazovaly, slalomem zdolávaly trasu levou i pravou nohou míčem k cíli. Společně si užily radost z pohybu.

V naší třídě jsme taky tvořili sněhuláky různými výtvarnými materiály a technikami, zdobily se čepice a šály. Děti se učily pracovat s nůžkami a zdokonalovaly jednoduché pracovní dovednosti při skládání, lepení či stříhání.

Děti si procvičily početní řadu, znalosti barev, velikostí. Vedli jsme rozhovory, jak vypadá zima.

Děti manipulovaly s obrázky a určovaly znaky zimy, třídily předměty, které patří do daného ročního období. Při práci s logikem děti přiřazovaly – co si v zimě oblékáme, kdo dojede na saních k cíli, jak se staví sněhulák apod.

Samozřejmě jsme i zpívali, recitovali a rytmizovali slova. Aktuální texty písní a básní vždy najdete na nástěnce v šatně.

Za sněhem bychom se rádi vydali společně na zahradu a užili si koulování či bobování, postavili si opravdické velké sněhuláky. Bohužel letos si s námi zima hraje zatím na schovávanou, takže až přijde, všechno si to vyzkoušíme znovu a to už se sněhem.

skolaterlicko.cms.webnode.cz/ms-terlicko/fotky/

 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web