Program 6P - 17.3.

04.04.2016 12:43

S tímto programem žáky 6. tříd v rámci předmětu člověk a svět práce navštívila paní Barbora Tocauerová s pejskem Šarykem. Všichni se na tuto návštěvu předem připravovali a již předem nosili granule, kapsičky a různé pochoutky pro pejsky a pro kočičky.

Hned na úvod se žáci dozvěděli, proč se tento program jmenuje 6P – je to přece všechno, co pejsek nebo kočička ke spokojenému a kvalitnímu životu potřebuje: pitíčko, papání, pohyb, péči, pohlazení, pelíšek. Ti, kteří doma nějaké to zvířátko mají, zjistili, že občas na nějaké to P zapomínají. Děti se také dozvěděly, co pejsci papat můžou a co ne. Například je překvapilo, že čokoládu ne že nemůžou, ale dokonce nesmí! Další tip dostali na levné čištění zoubků – stačí obyčejný suchý krajíc chleba.

Nedílnou součástí byla i prezentace s komentářem paní Tocauerové, ve které představila společnost Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat, jehož je předsedkyní. Děti zjistily, že ne všichni pejsci se mají dobře a spinkají s napapanými bříšky v měkkém pelíšku. Někteří žijí zanedbaní v bezdomoveckých koloniích, jiní čekají na nové páníčky v útulcích a další z množíren psů vůbec netuší, co je to běhat po trávě.

Děti si díky tomuto programu uvědomily, jak je důležité se o pejska dobře starat, kam se obrátit, pokud si chceme pejska pořídit a že je důležité, aby pejsky a kočičky chránili před dalším rozmnožováním například kastrací, pokud nemáme chovnou stanici. Vždyť přece není nutné mít další koťátka a štěňátka, když jich jsou plné útulky.

Na další návštěvu se budeme těšit opět v červnu, tentokrát na téma PSÍ BODY LANGUAGE.

fotogalerie

 


 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web